Előfizetői tartalom

Szerdán jön a nagy EU-s bejelentés a gáz- és atomenergiáról, Paks II. miatt is fontos

Portfolio
Teljes átírás helyett csak kisebb változtatások, finomhangolások várhatók abban a feltételrendszerben, ami szerint a gáz és a nukleáris energia beruházások fenntarthatónak minősülhetnek az Európai Unióban az energia átmenet során – jelezte a szerdán bemutatandó nagy jelentőségű uniós taxonómia rendelet várható tartalmát a Politicónak a pénzügyekért felelős uniós biztos.

A jelzés alapján gyakorlatilag biztosra vehető, hogy megkaphatja a zöld címkét a gáz és a nukleáris energia az EU-ban, ami sok erőcsoportot bizonyára felháborít (és tagállamok felőli perek is jöhetnek), de Mairead McGuinness uniós biztos szerint egyszerűen nincs más lehetőség: az energia átmenet során ezekre a beruházásokra szükség van a sokkal szennyezőbb szénalapú kapacitások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés