Előfizetői tartalom

Gyalázatos napot zártak az amerikai tőzsdék

Portfolio
A vártnál rosszabban alakuló inflációs adatok tükrében kimondottan fontos volt az EKB ma tartott kamatdöntő ülése, illetve Christine Lagarde sajtótájékoztatója. A várakozásoknak megfelelően nem módosított a kamatkondíciókon az Európai Központi Bank kormányzótanácsa, sokkal több izgalmat tartogatott azonban a jegybankelnök  sajtótájékoztatója: Lagarde erős várakozásokat keltett ugyanis a márciusi üléssel kapcsolatban, az elnök nem ismételte meg decemberi szavait azzal kapcsolatban, hogy 2022-ben nem várható kamatemelés, ez pedig előrevetítheti, hogy a februári inflációs adat függvényében akár léphet is a jegybank márciusban. A jelek szerint ezeket a kijelentéseket és várakozásokat értékeli a piac, valamennyire elromlott ugyanis  a hangulat a vezető európai tőzsdéken. A tengerentúlon ugyancsak rossz hangulatú kereskedést láthatunk, elsősorban a tech-túlsúlyos Nasdaq esett nagyot, miután a csalódottságot keltő negyedik negyedéves gyorsjelentés után jelentősen beszakadt a Facebook anyacégének részvénye.

2022. február 03. 22:01 Megosztás Véres zárás Amerikában Mélyen a piros tartományban zártak az amerikai tőzsdeindexek a mai kereskedésben. Ezzel véget ért az a csupán pár napig tartó derű, ami feledtette a (főként növekedési) részvények idei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés