Előfizetői tartalom

Lavinát indított a Facebook anyacége, durva mínuszok a tech részvényeknél

Portfolio
Az amerikai tőzsdék esnek csütörtökön, miután a befektetők rövid ideig újból fellángoló optimizmusa a nagy technológiai nevekkel irányába hamar a visszájára fordult, miután a Facebook anyavállalata, a Meta Platforms kiábrándító negyedéves eredményekről számolt be, melynek hatásra beszakadt a részvény árfolyama, és több szektortársat is magával rántott.

A Meta Platforms árfolyama több mint 25 százalékot zuhant, miután a vállalat negyedéves profitja elmaradt a várakozásoktól, gyengébb bevételi előrejelzést adott ki a folyó negyedévre, valamint története során először számolt be a felhasználói számának csökkenéséről. Ekkor mértékű esésre még sosem volt példa a részvény árfolyamában. A csütörtöki esés azután...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés