Előfizetői tartalom

Olyan dolog történik a Facebook felhasználóinál, ami még soha - Egy nap alatt vagyona ötödét elveszítheti Zuckerberg

Portfolio
Komoly kihívásokkal néz szembe a Meta (Facebook), miután több fontos területen lassulás látszik a cégnél, miközben egyre inkább kiéleződik a felhasználók idejéért folytatott verseny az olyan platformokkal, mint a TikTok, ráadásul az Apple olyan módosításokat hajtott végre az operációs szoftverében, ami szintén fáj Mark Zuckerbergéknek. A befektetőknek mindezek mellett csalódást okozott az is, hogy stagnálni kezdett a felhasználói szám, sőt, minimális csökkenés látszott az előző negyedévben, amire még sosem volt példa. A gyorsjelentést követően 20 százalékot zuhant a Meta árfolyama, amivel 200 milliárd dollárral csökkent a cég piaci értéke, és ha a mai nyitáskor is ezen a szinten marad az árfolyam, akkor Mark Zuckerberg lekerül a világ 10 leggazdagabb emberének listájáról.

A fontosabb sarokszámok Az árbevétel 20 százalékkal 33,67 milliárd dollárra nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest, míg az elemzők 33,4 milliárd dollárt vártak a Refinitiv elemzői konszenzusa alapján, tehát ez valamivel felülmúlt a becsléseket. Miután a hirdetési bevétel teszi ki a Meta árbevételének szinte teljes egészét (32,6 milliárd dollár), így nem meglepő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés