Előfizetői tartalom

Egy új SMS-átverést füleltek le, figyelmeztetnek a szakértők

Portfolio
·    Az Egyesült Királyságban észleltek egy coviddal kapcsolatos átverést. Az sms üzenet azt állította, hogy az NHS-től, a brit nemzeti egészségügyi szolgálattól származik, amely a koronavírus elleni védőoltásokat biztosítja és ingyenes tesztelést biztosít az egész országban. A Sophos kiberbiztonsági vállalat szerint ilyen átverés előfordulhat Magyarországon is - olvasható a társaság közleményében. 

A hamis üzenet: NHS: A teljesen beoltott betegek körében növekvő számú megbetegedések miatt egy otthoni PCR tesztelő készletet vezettünk be. Hogy Ön is megkapja a készletet, kövesse a linket.” Mit lehet tenni? A brit eset kapcsán érdemes felidézni, hogy mit tegyünk, ha sms-ben vagy más felületen érkezik gyanús üzenetünk. Ha arra vágynánk, hogy minden esetre azért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés