Előfizetői tartalom

A régió bajnoka a közlekedés zöldítésében Magyarország

Portfolio
Az Eurostat friss adatközlése szerint Magyarország az uniós átlag felett, a régióban a legjobban teljesít a közlekedésben használt megújuló energiaforrások részarányában. A kimagasló eredményt tovább javítja a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv, amely több intézkedéssel is ösztönzi az elektromos mobilitás elterjesztését - írta közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Rámutattak, hogy a közlekedési energiafelhasználás 11,6 százalékát tették ki a megújuló energiaforrások 2020-ban Magyarországon az Eurostat napokban publikált összegzése szerint. Ezzel hazánk nemcsak a 10 százalékos célt, hanem az EU 10,2 százalékos átlagát is felülmúlta. Néhány észak-európai országé és Benelux-államé után a hatodik legerősebb mutató a kontinensen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés