Előfizetői tartalom

Hatott az európai energiaválság, 13 éves csúcson az alumínium ára

Portfolio
Az alumínium ára ma 13 éves csúcsra emelkedett Londonban, az árfolyamot az általános nyersanyagpiaci ralin túl elsősorban az hajtja egyre magasabbra, hogy világszerte kohókat zártak be az elektromos áram áremelkedése miatt, eközben viszont a kereslet fellendült, a piaci szereplők pedig arra számítanak, hogy hiány keletkezik az ipari fémből.

A londoni fémtőzsdén (LME)3,3 százalékkal tonnánként 3236 dollárra emelkedett az alumínium ára, utoljára 2008-ban állt ilyen magasan az ipari fém ára. A korábbi történelmi csúcs 3380 dollár felett volt. Az LME-n jegyzett nyersanyagok közül idén az alumínium teljesít a legjobban. Az árakat az hajtja felfelé, hogy az európai alumíniumkohók válságba jutottak a drasztikusan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés