Előfizetői tartalom

Mibe érdemes most fektetni? Avagy, nem a medvénél kell gyorsabbnak lenni

Portfolio
Ha a Fed által meglépett monetáris politika a vártnál szigorúbb lesz, az előcsalogathatja a medvét a barlangjából, ugyanakkor nem a medvénél kell gyorsabbnak lennie az egyes eszközosztályoknak, hanem egymáshoz képest. A nagyra hízott, magas árazáson forgó tech szektor, és a kötvénypiac lehet a medve elsődleges áldozata, de relatíve jobban jöhetnek ki a helyzetből a value és ciklikus szektorok, különösen a bankok, amelyeket külön támogat a magas hozamkörnyezet, az energiacégeket pedig egyértelműen támogatják a magas energiaárak. Ebben a folyamatban a régiónk jól van pozícionálva, izgalmas piacnak tekinthető a magyar, az orosz és a görög részvénypiac, a magyar és az orosz inkább a kockázatvállaló típusú befektetőknek lehet vonzó, a görög a legtöbb befektető számára jól pozícionált, hangzott el az Amundi mai sajtóeseményén, ahol Kocsi János, az Amundi Alapkezelő részvényportfólió menedzsere beszélt a részvénypiaci kilátásokról.

Általánosságban elmondható, hogy rotációnak kedvez, hogy lesz gazdasági idén és jövőre is a világban, 3,8 százalékkal növekedhet az eurozóna idén, az USA-ban pedig 3,4 százalék lehet a gazdasági növekedés, jövőre már visszatérhetünk a régi kerékvágásba, a fejlett országokban 2, a fejlődő országokban 4 százalék lehet a gazdasági növekedés, ami a ciklikus szektorokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés