Előfizetői tartalom

Ők azok, akik már biztosan örülnek az olajár-emelkedésnek

Portfolio
Rekordnyereséget ért el 2021-ben a legnagyobb orosz olajvállalat, a Rosznyeft a magas olajáraknak köszönhetően, amit a befektetők a magasabb osztalékban is megérezhetnek, hasonlóan a többi nagy globális olajipari vállalathoz, a BP és a Shell részvényesei például szintén élvezhetik a megnövelt készpénz-visszajuttatást – írja a Bloomberg.

Annak ellenére, hogy a negyedik negyedévben csökkent az orosz olajipari óriás, a Rosznyeft profitja, így is rekord eredménnyel tudta zárni a tavalyi évet, a nettó eredmény szintjén 883 milliárd rubeles, vagyis mintegy 11,9 milliárd dolláros profitot könyvelt el. (Az október-decemberi időszaki eredménycsökkenés nem volt meglepetés, mivel korábban a cég bejelentette, hogy az időszakban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés