FONTOS Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank
 
Előfizetői tartalom

Őrület: úgy drágítják a steaket, ahogy akarják, mi mégis megvesszük

Portfolio
Száguldanak az élelmiszerárak, a saját bőrünkön, mindennapos vásárlásaink során érezzük az elszabaduló inflációt. Az áremelkedések mögött az alapanyagok árának és az élelmiszeripari cégek egyéb költségeinek növekedése áll és úgy tűnik, hogy vannak, akik sikeresen át tudják ezeket hárítani teljes mértékben a fogyasztókra. Az egyik húsfeldolgozással foglalkozó amerikai élelmiszeripari óriás legutóbbi negyedéves gyorsjelentéséből és a menedzsment kommentárjából legalábbis ez látszik. Nem jó hír ez a vásárlóknak, annál jobb viszont a részvénypiaci befektetőknek, akiknek nem kell lemondaniuk a szektor vállalatainál a profitabilitás javulásáról. Már amennyiben ez széles körben így lesz, mert néhány negyedéves gyorsjelentés még várat magára.

Érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet a Tyson Foods héten publikált negyedéves gyorsjelentése. Úgy tűnik, hogy bár az élelmiszer-alapanyag árak és a többi költség emelkedésétől nem tud menekülni a cég, de ezt egyelőre át tudja hárítani a fogyasztókra. Ami nem mindegy - sem a cégnek, sem a befektetőknek - egy olyan időszakban, amikor az élelmiszeripari alapanyagok ára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés