Előfizetői tartalom

Küszöbön az orosz-ukrán háború, megremegtek a tőzsdék

Portfolio
Pattanásig feszült a helyzet az orosz-ukrán határon, egyes források szerint akár már a héten inváziót indíthatnak az oroszok. A befektetők elkezdték árazni a negatív forgatókönyveket, azonban az egyes eszközök átárazódása nem az elmúlt napokban kezdődött, már hetek óta tart. A konfliktusra érzékenyen reagált az orosz részvények, az olaj és a magas orosz kitettséggel rendelkező bankok árfolyama, a tőzsdén jegyzett magyar nagyvállalatok közül az OTP-nek és a Richternek van érdemi kitettsége Oroszországban és Ukrajnában.

Olaj, földgáz Az egyik kézenfekvő hatása egy orosz-ukrán katonai konfliktusnak az olajár további, akár meredek emelkedése lehet, mivel Oroszország fontos kitermelő, a befektetők elkezdhetik beárazni, hogy az ország egyes kapacitásai, ha csak átmenetileg is, de kieshetnek, vagy szankciókkal sújtanák az országot, ami korlátozná Oroszország olajexportját, ami már csak azért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés