Előfizetői tartalom

Most jelent meg a cégeknél az a pénz, amit a jegybankok a piacra öntöttek

Portfolio
Először haladta meg az 5000 milliárd dollárt a globális tranzakciós piac értéke 2021-ben – derül ki a Thomson Reuters értékeléséből. Simonyi Tamás, a KPMG igazgatója szerint a vállalatok felvásárlása és egyesülése 2022-ben az ügyletek számát és értékét tekintve is tovább nőhet, annak ellenére, hogy a kamatkörnyezet várhatóan kevésbé lesz kedvező, mint eddig.

A globális pénzbőség megtette a hatását, tavaly a történelemben először lépte át az 5000 milliárd dolláros álomhatárt a globális cégfelvásárlások és egyesülések összesített értéke. A tranzakciós piac korábbi rekordja még 2007-ben, a 2008-as pénzügyi gazdasági válságot megelőzően született. Meglepetés ennek ellenére nem történt: a piaci szakértők már 2020-ra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés