Előfizetői tartalom

Jól húz a Mol, újabb bivalyerős eredmény jöhet

Alapvetően továbbra is nagyon kedvező a Mol működési környezete, a szénhidrogének ára jóval magasabban áll, mint egy évvel ezelőtt, és a Mol finomítói és petrolkémiai árrése is jelentősen bővült, ezeknek köszönhetően újabb bivalyerős negyedév állhat a vállalat mögött. A péntek hajnalban érkező tavalyik negyedik negyedéves beszámolóban a Mol az egy évvel korábbihoz képest megduplázódó EBITDA-ról számolhat be, a magas szénhidrogénáraknak és a dollárral szemben gyenge forintnak köszönhetően az Upstream szegmens lehetett a vállalatcsoport motorja.

Összességében arra számítanak az elemzők, hogy a Mol továbbra is kiemelkedően teljesít, a fontosabb eredménysorokon a tavalyi harmadik negyedéves csúcseredményekhez képest mérsékelten csökkenő, de az egy évvel korábbihoz képest drasztikusan emelkedő eredményekről számolhat be a Mol. Az EBITDA mérsékelten, 6 százalékkal csökkenhetett az előző negyedévhez képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés