Előfizetői tartalom

Megint egyre rosszabb a hangulat a tőzsdéken

Portfolio
Az elmúlt napokban-hetekben elsősorban az orosz-ukrán helyzettel kapcsolatos hírek határozták meg a piaci hangulatot, tegnap például jelentős esést lehetett látni az amerikai tőzsdéken, miután Joe Biden amerikai elnök arról beszélt, hogy mostanra nagyon valószínűnek tartja az esetleges orosz inváziót, ami szerinte napokon belül megtörténhet. Ezek után pénteken az ázsiai tőzsdék is estek, viszont valamelyest javította a hangulatot, hogy az amerikai és az orosz külügyminiszter megegyeztek egy találkozóban, ez pedig felcsillantotta a reményt az Ukrajna körüli patthelyzet diplomatikus megoldására, azonban Európában így is csak vegyes elmozdulások voltak láthatók a nap legnagyobb részében, majd délutánra megint elkezdett romlani a hangulat, miután újabb hírek érkeztek az ukrajnai szakadár területek felől, ahonnan a beszámolók szerint Oroszországba evakuálják a lakosságot. A rossz tőzsdei hangulat nem csak Európában látszott ma, az amerikai tőzsdék is lefordultak.

2022. február 18. 22:02 Megosztás Esett Amerika Gyengüléssel zártak az indexek Amerikában, miután az ukrajnai helyzet romlása miatt aggódnak a befektetők. A Dow és az S&P 500 is 0,7%-ot esett, a Nasdaq 1,2%-kal gyengült. Ha az orosz-ukrán konfliktus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés