Előfizetői tartalom

Most jött el a durva pillanat a benzinkutak számára

Portfolio
Ahogy arról már korábban írtunk, mától érvényes az az áremelés, melynek keretén belül a gázolaj után már a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára is átlépi a 480 forintos szintet, vagyis a kutasok többet kell, hogy fizessenek a benzinért, mint amennyiért eladhatják. Ez még tovább súlyosbíthatja az eddig is aggasztó helyzetet, hiszen már korábban is több benzinkút bezárt, vagy korlátozta a tankolható mennyiséget, mivel nem tudják viselni a veszteségeket - később azonban a kormány közölte, hogy a mennyiségi korlátozás jogszabályellenes.

Az elmúlt napokban több olyan hír is érkezett, melyek szerint az egyes benzinkutak kénytelenek korlátozni az értékesített üzemanyag-mennyiséget, mivel a beszerzési árak annyival meghaladják a kormány által bevezetett 480 forintos kiskereskedelmi árplafont, hogy a kutasok gyakorlatilag veszteségért tudják eladni a dízelt. Ezt a helyzetet tetézi még jobban, hogy mától tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés