Előfizetői tartalom

Kötelezettségszegési eljárást indíthat az EU az Aegon-ügyben Magyarország ellen

Portfolio
Az Európai Bizottság megállapította, hogy Magyarország azon döntése, amellyel tavaly áprilisban megtiltotta az Aegon csoport magyar leányvállalatainak a Vienna Insurance Group (VIG) általi felvásárlását, megsértette az összefonódás-ellenőrzési rendelet 21. cikkét, amely az uniós léptékű összefonódások tekintetében kizárólagos hatáskört ruház a Bizottságra. Éppen ma írták alá egyébként az Aegon és az Union biztosítók 45%-ának magyar állami kézbe vételéről szóló szerződést, ami alapján az Aegon-VIG-tranzakció tavaly áprilisi állami megvétózása már okafogyottnak tűnik.

Biztosítás 2022 Ez a téma is terítékre kerül a Portfolio március 29-ei Biztosítás 2022 konferenciáján, érdemes mielőbb regisztrálni az eseményre! Információ és jelentkezés A Bizottság vizsgálata Az AEGON csoport magyar leányvállalatainak VIG általi felvásárlása egy szélesebb körű ügylet részét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés