Előfizetői tartalom

Ömlik a pénz az ESG-alapokba: a befektetők mégsem tudhatják, hogy átverik-e őket

Portfolio
A vállalati fenntarthatóság 35 000 milliárd dolláros rejtélyt jelent a könyvvizsgálóknak, akik szerint évekbe telik, mire kialakul egy megbízható ellenőrzési rendszer a vállalatok fenntarthatósági vállalásaira. Addig pedig a zöld alapokba dollármilliárdokat, vagy inkább ezermilliárdokat fektető befektetők továbbra is ki vannak téve az átverés kockázatának - írja a Reuters.

A környezetvédelmi, társadalmi és kormányzási (ESG) célokat támogató befektetések iránti kereslet miatt egyre nagyobb az igény egy olyan vizsgálati keretrendszer kialakítására, ami tudja kezelni a "greenwashing" jelenségét is, vagyis ami kiszűri, hogy a vállalatok valótlanul túl zöldnek mutassák magukat, a tényleges fenntarthatósági lépések nélkül. Az ESG-ellenőrzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés