Előfizetői tartalom

A pokoli erdőtüzek nemcsak velünk maradnak, de még több is lesz belőlük

Portfolio
Indonézia tőzeglápjait, Kalifornia erdőit és most már Argentína hatalmas vizes élőhelyeit is szélsőséges erdőtüzek pusztították, ami a tüzes jövő megelőzésének égető szükségességét is jelzi. A mostani előrejelzések szerint nemcsak hogy velünk maradnak a környezet, a gazdaság, és akár a lakosság számára is komoly veszélyt jelentő erdőtüzek, de a számuk egyre csak növekedni és növekedni fog - szerepel a Reuters összefoglalójában.

Mivel az éghajlatváltozás aszályokat idéz elő, és a gazdálkodók irtják az erdőket, a szélsőséges erdőtüzek száma a következő 28 évben várhatóan 30%-kal fog nőni. Kapcsolódó cikkünk 2021. 10. 26. Hatalmas erdőtűz tombol a magyar határtól alig 70 km-re Ezúttal olyan területek felperzselődéséről is szó van, amelyek a múltban nem voltak hajlamosak a leégésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés