Előfizetői tartalom

Az oroszok bevonulnak Ukrajnába, a tőzsdék meg nem zuhannak tovább – Mi történik?

Oroszország elismerte a két szakadár kelet-ukrajnai terület, a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság függetlenségét, Vlagyimir Putyin pedig felhatalmazta az orosz hadsereget, hogy bevonuljon Ukrajnába. Az események nem kis riadalmat idéztek elő a tőzsdéken, tegnap reggel már-már pánikszerű eséseket is láttunk, a 10 százalékos OTP-zuhanás azért nem mindennapos. Nap közben azonban megnyugodtak a kedélyek, visszapattantak az árfolyamok, és összességében ma sincs rossz hangulat a tőzsdéken. De miért nincs?

Zuhanás és felpattanás Csúnyán indult a kereskedés tegnap, az orosz-ukrán konfliktus eszkalálódása miatt alaposan megütötték a részvénypiacokat, azonban nap közben masszív visszapattanást történt, úgy tűnik, egészen gyorsan megnyugodtak a kedélyek. A német DAX például így néz ki, a magyar BUX pedig így. Sokakat meglepett, hogy nem folytatódott az esés, ennek azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés