Előfizetői tartalom

Elszálló nyersanyagárak mellett is szállítja a profitot a Rába

Portfolio
Nem titok, hogy az egyes nyersanyagok ára az elmúlt időszakban ugrásszerűen megnőtt, igaz ez többek között az acélra is, ráadásul az energiaárak is elszálltak, ez pedig közvetlen hatással van a Rába működésére. A költségoldalra nehezedő nyomás meglátszott a cég negyedik negyedéves számaiban is, hiszen ugyan az árbevétel 2019 eleje óta a legmagasabb szintre ugrott, azonban az EBITDA és a profit is jelentősen csökkent az egy évvel korábbi szinthez képest.

Növekvő árbevétel A piaci zavarok, kapacitás problémák és növekvő beszerzési árak tekintetében 2021 negyedik negyedévében a normalizálódás jelei nem mutatkoztak - áll a gyorsjelentésben. A kiugró acélpiaci beszerzési árak mellett az európai energia piaci krízis drasztikus negyedik negyedéves árrobbanást és az elmúlt évtized legmagasabb energia beszerzési árait eredményezte....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés