Előfizetői tartalom

Több mint 400 milliárd forintos tranzakcióval létrejön a távközlési szuperholding

Portfolio
Tavaly februárban jelentették be, hogy a 4iG belép a távközlési piacra, azóta alaposan felgyorsultak az események, a vállalat Magyarországon megvásárolta a HDT-t, a DIGI-t és az Invitechet, de a régióban is terjeszkedett, Albániában és Montenegróban is bevásárolt. Tavaly augusztusban a 4iG bejelentette, hogy a magyar állammal közösen távközlési szuperholdingot hoznak létre, a 4iG apportálja a távközlési eszközeit, és többségi tulajdonrészt szerez az Antenna Hungáriában, a tranzakciót a hazai távközlési piac egyik jelentős gazdaságtörténeti momentumaként értékelte Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója. Tegnap bejelentették a szuperholding létrehozásának részleteit, a 4iG a távközlési eszközeinek apportjával szerez többségi tulajdonrészt az Antenna Hungáriában, a tőkeemelés értéke meghaladja a 400 milliárd forintot.

Régiós távközlési nagyvállalatot építenek Tavaly februárban jelentette be a 4iG, hogy a vállalat belép a távközlési piacra, az Antenna Hungáriával közösen hazai és régiós terjeszkedés a cél. A 4iG akkor előzetes megállapodást kötött az Antenna Hungáriával és az Alpac Capital kezelésében lévő Portuguese Telecommunication Investments-szel, hogy megszerezze a társaságok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái