Előfizetői tartalom

Több mint 400 milliárd forintos tranzakcióval létrejön a távközlési szuperholding

Portfolio
Tavaly februárban jelentették be, hogy a 4iG belép a távközlési piacra, azóta alaposan felgyorsultak az események, a vállalat Magyarországon megvásárolta a HDT-t, a DIGI-t és az Invitechet, de a régióban is terjeszkedett, Albániában és Montenegróban is bevásárolt. Tavaly augusztusban a 4iG bejelentette, hogy a magyar állammal közösen távközlési szuperholdingot hoznak létre, a 4iG apportálja a távközlési eszközeit, és többségi tulajdonrészt szerez az Antenna Hungáriában, a tranzakciót a hazai távközlési piac egyik jelentős gazdaságtörténeti momentumaként értékelte Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója. Tegnap bejelentették a szuperholding létrehozásának részleteit, a 4iG a távközlési eszközeinek apportjával szerez többségi tulajdonrészt az Antenna Hungáriában, a tőkeemelés értéke meghaladja a 400 milliárd forintot.

Régiós távközlési nagyvállalatot építenek Tavaly februárban jelentette be a 4iG, hogy a vállalat belép a távközlési piacra, az Antenna Hungáriával közösen hazai és régiós terjeszkedés a cél. A 4iG akkor előzetes megállapodást kötött az Antenna Hungáriával és az Alpac Capital kezelésében lévő Portuguese Telecommunication Investments-szel, hogy megszerezze a társaságok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés