Előfizetői tartalom

A saját várakozásait is felülmúlta a Masterplast, az ukrán piacnak nem jelentős a súlya

Portfolio
A menedzsment saját, januárban adott várakozásait is felülteljesítette a Masterplast 2021-ben – derül ki a vállalat ma reggel közzétett gyorsjelentéséből. A bevétel és a profit nagyot emelkedett, részben az építőipari értékesítésnek köszönhetően, javult a vállalat építőipari gyártóegységeinek kapacitáskihasználtsága és hatékonysága, valamint az egészségügyi flíz és késztermék gyártás lassú felfutása is hatott a negyedéves eredményességre. A Masterplast árfolyama nagy eséssel nyitott, de ma reggel a fundamentumok kevéssé hatnak, az ukrán háború miatti széles körű piaci zuhanás áll a lejtmenet mögött.

Minden szinten a menedzsment januárban megfogalmazott várakozását felülmúló éves eredményeket közölt ma reggeli gyorsjelentésében a Masterplast. Az éves árbevétel 191,5 millió euróra rúgott a várt 190,3 millió euróval szemben, az éves EBITDA 22,8 millió euró lett a prognosztizált 22,3 millió euróval szemben, az adózott eredmény pedig 16 millió eurót ért el, szemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés