FONTOS Paks II.-vezér: változhat a kulcsrakész ár, a kínaiak is megjelenhetnek a beruházás körül
 
Előfizetői tartalom

Összeomlottak az orosz részvények, durva mínuszokat látni

Portfolio
Ma reggel Vlagyimir Putyin engedélyt adott Ukrajna megtámadásához, ez pedig alaposan megviselte az orosz részvényeket. Ugyan az orosz tőzsdén felfüggesztették a kereskedést, azonban a londoni parketten tudtak reagálni a befektetők a geopolitikai eseményekre, melynek hatására brutális mínuszok alakultak ki. A legnagyobb orosz bank, a Sberbank londoni tőzsdén jegyzett árfolyama 77 százalékos mínuszban is járt.

Az egyik legfontosabb orosz részvényindex, az RTS Index ma 50 százalékos mínuszban is járt, majd az esésnek durván a felét ledolgozta, de így is 26,2 százalékos mínuszban van a benchmark. A Sberbank, a legnagyobb orosz bank árfolyama 77 százalékos mínuszban is volt, jelenleg 67 százalékos az esés mértéke a londoni tőzsdén. Az esés részben azzal magyarázható, az USA által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés