Előfizetői tartalom

Még durvább szankciók jöhetnek - Ez a bitcoin végét jelenti, vagy pont most fog megerősödni?

Az ukrajnai háború miatt több orosz bankot is elzárhatnak a SWIFT-rendszertől, és jelentősen korlátoznák az orosz jegybank mozgásterét is. Sokak szerint a lépések megerősíthetik a kriptoeszközöket, mivel segítségükkel megkerülhetők a szankciók, de közben arról érkeztek hírek, hogy Washington akár a kriptoeszközökre is kiterjesztheti a szankciókat, ami pedig akár a kriptók végét is jelentheti. Ez a két narratíva áll egymással szemben, de ezek a forgatókönyvek eléggé végletesek, és nyilván nem azonnal valósulnak meg. Láthatólag a piaci szereplők sem tudják eldönteni, melyik hatás az erősebb.

Leválasztás a SWIFT-ről Szombaton az európai nemzetek az Egyesült Államokkal és Kanadával közös nyilatkozatot adtak ki, amelyben a következő korlátozó gazdasági intézkedéseket jelentették be. Az aláírók kötelezettséget vállalnak annak biztosítására, hogy egyes orosz bankokat leválasztják a SWIFT üzenetküldő rendszerről, ez biztosítja, hogy ezek a bankok elszakadnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés