Előfizetői tartalom

Ahhoz képest, hogy micsoda feszültség van most, nem is volt ma olyan rossz az amerikai tőzsde

Portfolio
Felpörögtek az események az ukrán-orosz háborúban a hétvégén, a tőkepiacok szempontjából a fontosabb történések a következők voltak: a vezető nyugati hatalmak megállapodtak arról, hogy több orosz bankot is elzárnak a SWIFT nemzetközi fizetési rendszertől, egyúttal az orosz jegybank devizatartalékkal kapcsolatos tranzakcióit is korlátozzák. Mindemellett elfogadták tegnap este a harmadik uniós oroszellenes szankciós csomagot. Szakad a rubel, az ázsiai tőzsdék esnek, rossz hangulatú kereskedést láthatunk az európai tőzsdéken, ismét öntik az OTP-t a befektetők - a délután hirtelen tovább romló hangulat mögött az a hír áll, hogy az orosz tüzérség tüzet nyitott Harkov lakónegyedeire, rengeteg a civil áldozat. Mindeközben a tengerentúli tőzsdék kisebb eséssel kezdtek, az olajár ismét meredek emelkedésbe kapcsolt illetve az izolációs kilátások miatt a búza, a kukorica és az alumínium ára is kilőtt, emellett a klasszikus menekülőeszközök, azaz az arany és az ezüst is jól teljesítenek. A Dow és az S&P esett, a Nasdaq emelkedett.

2022. február 28. 22:06 Megosztás Annyira nem lett vészes a vége Annyira nem estek nagyot a tőzsdék, mint ami a hétvégi Ukrajna körüli eszkaláció után joggal várható lett volna. Talán jót tett a piacoknak, hogy Joe Biden elnök bemondta: Amerikának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés