FONTOS Rendkívüli döntések születtek ma Brüsszelben az energiaárakról, a gázár sapkán még vitatkoznak
 
Előfizetői tartalom

Ahhoz képest, hogy micsoda feszültség van most, nem is volt ma olyan rossz az amerikai tőzsde

Portfolio
Felpörögtek az események az ukrán-orosz háborúban a hétvégén, a tőkepiacok szempontjából a fontosabb történések a következők voltak: a vezető nyugati hatalmak megállapodtak arról, hogy több orosz bankot is elzárnak a SWIFT nemzetközi fizetési rendszertől, egyúttal az orosz jegybank devizatartalékkal kapcsolatos tranzakcióit is korlátozzák. Mindemellett elfogadták tegnap este a harmadik uniós oroszellenes szankciós csomagot. Szakad a rubel, az ázsiai tőzsdék esnek, rossz hangulatú kereskedést láthatunk az európai tőzsdéken, ismét öntik az OTP-t a befektetők - a délután hirtelen tovább romló hangulat mögött az a hír áll, hogy az orosz tüzérség tüzet nyitott Harkov lakónegyedeire, rengeteg a civil áldozat. Mindeközben a tengerentúli tőzsdék kisebb eséssel kezdtek, az olajár ismét meredek emelkedésbe kapcsolt illetve az izolációs kilátások miatt a búza, a kukorica és az alumínium ára is kilőtt, emellett a klasszikus menekülőeszközök, azaz az arany és az ezüst is jól teljesítenek. A Dow és az S&P esett, a Nasdaq emelkedett.

2022. február 28. 22:06 Annyira nem lett vészes a vége Annyira nem estek nagyot a tőzsdék, mint ami a hétvégi Ukrajna körüli eszkaláció után joggal várható lett volna. Talán jót tett a piacoknak, hogy Joe Biden elnök bemondta: Amerikának nem kell tartania az atomháborútól. A...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái