Előfizetői tartalom

Egymás után vágják el magukat a világ nagyvállalatai Oroszországtól

Portfolio
Az orosz-ukrán háború fokozódásával párhuzamosan a világ nagyvállalatai egymás után jelentik be, hogy megszüntetik egyes tevékenységeiket a Oroszországban, hasonlóan ahhoz, ahogyan a vezető nyugati politikusok sorra mondanak le az orosz cégek igazgatóságaiból. Legfrissebben a Daimler Truck jelentette be, hogy megszüntet minden együtműködést Oroszország legnagyobb teherautógyártójával, a Kamazzal.

BP A BP bejelentette, hogy kiszáll az orosz olajipari óriásból, a Rosneftből. A brit olajvállalat 20 százalékos részesedéssel rendelkezik orosz szektortársában. A lépésre azután kerül sor, hogy a brit gazdasági miniszter, Kwasi Kwarteng pénteken aggodalmának adott hangot a részesedéssel kapcsolatban a BP vezetőjének, Bernard Looney-nak. Az orosz támadás Ukrajna ellen agresszió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés