Előfizetői tartalom

Még fel sem tápászkodtak a légitársaságok a járványból, máris itt a következő sokk a háborúval

Portfolio
Még fel sem épült a koronavírus-járványból a világ légiközlekedése, újabb sokk érte a légitársaságokat, az orosz-ukrán háború miatt bevezetett légtérzárak fájdalmas járattörléseket és útvonalmódosításokat eredményeznek, a repülőgépek finanszírozását végző lízingcégek pedig egy hónapot kaptak arra, hogy megszüntessék az orosz légitársaságokkal kötött szerződéseiket. Ez természetesen a részvényárfolyamokon is nyomot hagyott.

2024-re felépült volna a világ a koronavírus járványból, ha… A Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség ma reggel kiadott előrejelzésében még azt prognosztizálta, hogy a globális utasforgalom 2024-re elérheti a 4 milliárdot, meghaladva a koronavírus-járvány előtti, 2019-es csúcsot. De hozzáteszik, hogy nem számolnak az orosz-ukrán konfliktus hatásaival jelenlegi előrejelzésükben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés