Előfizetői tartalom

Nehéz helyzetbe kerülnek a nagy műanyaggyártók, ha az ENSZ tervezete megvalósul

Portfolio
Az ENSZ tárgyalói megállapodtak egy globális műanyag-egyezmény ütemtervéről, amely a Reuters által látott határozattervezet szerint, "a műanyagok teljes életciklusával", többek között a műanyaggyártással és -tervezéssel foglalkozna. Az ENSZ tagállamai ezen a héten Nairobiban találkoznak, hogy megállapodjanak a műanyagszennyezés elleni első globális összefogás tervéről, amely segíthet megakadályozni a tengeri élőhelyek pusztulását, a táplálékláncok szennyezését, valamint egy egyre súlyosabb környezeti válság kialakulását. A tanácskozás célja, hogy a következő két évben létrejöjjön egy teljes körű megállapodás.

A találkozó előtt a leginkább vitás kérdés az volt, hogy a megállapodás jogilag kötelező vagy önkéntes lesz-e, és hogy a műanyaggyártással és az egyszer használatos csomagolások tervezésével foglalkozik-e, vagy csak a hulladékgazdálkodás és az újrahasznosítás javítására korlátozódik. A külföldi lap értesülései szerint a szerződésnek "a műanyagok teljes életciklusával"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés