Előfizetői tartalom

Nehéz helyzetbe kerülnek a nagy műanyaggyártók, ha az ENSZ tervezete megvalósul

Portfolio
Az ENSZ tárgyalói megállapodtak egy globális műanyag-egyezmény ütemtervéről, amely a Reuters által látott határozattervezet szerint, "a műanyagok teljes életciklusával", többek között a műanyaggyártással és -tervezéssel foglalkozna. Az ENSZ tagállamai ezen a héten Nairobiban találkoznak, hogy megállapodjanak a műanyagszennyezés elleni első globális összefogás tervéről, amely segíthet megakadályozni a tengeri élőhelyek pusztulását, a táplálékláncok szennyezését, valamint egy egyre súlyosabb környezeti válság kialakulását. A tanácskozás célja, hogy a következő két évben létrejöjjön egy teljes körű megállapodás.

A találkozó előtt a leginkább vitás kérdés az volt, hogy a megállapodás jogilag kötelező vagy önkéntes lesz-e, és hogy a műanyaggyártással és az egyszer használatos csomagolások tervezésével foglalkozik-e, vagy csak a hulladékgazdálkodás és az újrahasznosítás javítására korlátozódik. A külföldi lap értesülései szerint a szerződésnek "a műanyagok teljes életciklusával"...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái