Előfizetői tartalom

Zsiday Viktor véleményt mondott a forintról és a magyar tőzsde zuhanásáról

Portfolio
Zsiday Viktor ma reggel új blogbejegyzést tett közzé oldalán, amelyben reflektált a napok tőkepiaci eseményeire. A befektető szerint a mostani helyzet kísértetiesen hasonlít az 1998-as eseményekre, amikor az orosz részvények a mostanihoz hasonlóan összeomlottak és a magyar piacon is az akkorihoz hasonló mozgásokat lehet látni, mind a részvényeket, mind a forintot tekintve.

Valószínűleg nagyon hasonló események zajlanak régiónkban most, mint 1998-ban - kezdi Zsiday. Akkor az orosz részvények ára a töredékükre esett, a velük történő kereskedés befagyott, és a kelet-európai fókuszú befektetési alapokból ijedten kiszállni próbáló befektetők készpénzigényét úgy elégítették ki az alapkezelők, hogy adtak mindent, amiben még volt likviditás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés