Előfizetői tartalom

A 4iG nagytulajdonosa lett a Rheinmetall

Portfolio
Tavaly november végén jelentették be, hogy háromoldalú előzetes megállapodást kötött Jászai Gellért befektető társasága, a KZF Vagyonkezelő, a 4iG és a Rheinmetall, a megállapodás eredményeként a német vállalat részvényvásárlással és tőkeemeléssel 25,1 százalékos tulajdont szerezhet a 4iG-ben, amellyel a társaság legnagyobb nemzetközi stratégiai befektetőjévé válhat, állt az akkori közleményben. A Rheinmetall és a 4iG közös informatikai vállalat alapításáról is megállapodott, amely a jövőben a Rheinmetall magyar és egyéb nemzetközi leányvállalatainak IT szolgáltatásait biztosíthatja. Most a 4iG bejelentette, hogy a több lépésből álló tranzakció keretében a Rheinmetall tőzsdén kívüli ügylettel 4iG részvényeket vásárolt, a német vállalat jelenleg 24,1 százalékos tulajdonosa a 4iG-nek. A tranzakciók teljes lezárását követően a 4iG elnök-vezérigazgatójának, Jászai Gellértnek a tulajdona várhatóan 50,2 százalék lesz, ezzel megőrzi irányító befolyását a 4iG-ben.

Tulajdont szerzett a 4iG-ben a Rheinmetall A Rheinmetall tőzsdén kívüli ügylet keretében 4iG részvényeket vásárolt a KZF Vagyonkezelőtől, és emellett részt vesz egy 125 milliárd forint értékű, több lépésben megvalósuló tőkeemelésben is. Az ázsiós alaptőkeemelés 670 forint kibocsátási értékű 4iG részvények forgalomba hozatalával valósul meg. A mai napig lezárult...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái