Előfizetői tartalom

Ukrajna felemelkedését is elhozhatta volna, de bezúzták az orosz fegyverek

Portfolio
Az Ukrajnát ért orosz támadás pár nap alatt mérhetetlen pusztítást és szenvedést okozott az országban, és bár egyelőre nem látszik, meddig fog tartani a fegyveres konfliktus, annyi biztos, hogy az elhúzódó háború évtizedekre visszavetheti a harcok kirobbanása előtt még javában prosperáló, rengeteg ember számára biztos megélhetést nyújtó gazdasági ágazatok fejlődését. Így járt az ukrán IT-szektor is, amely a háború előtt az egyik leggyorsabban fejlődő ágazatnak számított az országban.

Egykori gyorsan növekvő húzóágazat Az ukrán IT-szektor jelentős eredményeket tudott felmutatni az utóbbi években, és az ország egyik legsikeresebb húzóágazatának számított a háború előtt: Az IT Ukraine Association kereskedelmi csoport jelentése szerint az IT-export volumene tavaly 36 százalékkal 6,8 milliárd dollárra nőtt, a 2020-as 5 milliárd dollárról. Ezelőtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés