Előfizetői tartalom

A kereslet összeomlásával fenyeget a rekordmagas olajár

Portfolio
Az európai és atlanti fizikai nyersolajpiacot szinte megállította az árak és az árkülönbözetek megugrása, valamint a szélsőséges volatilitás az ukrajnai orosz inváziót követően - közölték kereskedői források a Reuters megkeresésére. A JP Morgan szerint a keresletromlás az egyetlen módja, hogy rövidtávon újra egyensúlyba kerüljön az piac, hacsak nem kerül sor sikeres béketárgyalásra az ukrajnai háborúban.

Az elmúlt időszakban sok európai vásárló elkerülte az orosz olajat az esetleges jövőbeli nyugati szankcióktól való félelem miatt, de cserébe nem is sietnek az alternatív fajták megvásárlására, mert azok túlságosan drágává váltak. A fejlemény - amelyet gyakran keresletromlásnak neveznek – új komplikációt hoz a nyersolajpiacra, amely már eddig is szenvedett az orosz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés