Előfizetői tartalom

A műanyaggyártás egy igazi aknamező: az olajipari óriások megvédenék a műanyagokat

Portfolio
A héten állapodott meg az ENSZ a világ első globális műanyagszennyezési egyezményének létrehozásáról. A következő két évben az országok feladata a zöld paktum részletes kidolgozása lenne, hogy 2024-től már élesedhessenek a szabályok. Az egyezményre, az ipari lobbistáktól a környezetvédelmi aktivistákig át, minden fél győzelemként tekint, ami ad némi aggodalomra okot - írja a Reuters.

Az ENSZ Környezetvédelmi Közgyűlése által "történelmi jelentőségűnek" és a 2015-ös párizsi klímaegyezmény óta a legjelentősebb zöld paktumnak nevezett megállapodás szerint az országoknak 2024-ig van idejük véglegesítésíteni a műanyagtermelés, -tervezés, és újrahasznosítás kérdését. A kormányközi tárgyalóbizottságoknak hatalmas feladata lesz (a következő két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés