Előfizetői tartalom

Már biztos, hogy 2050-re megváltozik a világunk - De mennyibe fog mindez fájni?

Portfolio
Ha szerencsénk van, akkor egy 30 évre előrevetített változás drámai, de pozitív lesz. Viszont a globális gazdaság alapvető átalakítására lesz szükség ahhoz, hogy valóban elérjük 2050-re a nettó zéró kibocsátási célt. Ennek hatalmas költsége van, de tekinthetünk rá extra kiadás helyett egyfajta hosszú távú beruházásra is, amit azért teszünk, hogy élhető maradjon a világ, és később ne kelljen a katasztrófák sokszor megbecsülhetetlen költségeit megfizetni. A McKinsey januári elemzésében megbecsülte, hogy globálisan mennyibe fog kerülni a világnak a nettó zéró kibocsátási átállás, vagyis a fenntarthatósági célok elérése.

A kormányok és a vállalatok egyre inkább elkötelezik magukat, hogy fellépjenek az éghajlatváltozás ellen, ezzel párhuzamosan szembesülnek azzal, hogy a nettó zéró kibocsátási célhoz milyen hatalmas gazdasági átalakulásra van szükség. A McKinsey elemzése egy hipotetikus becslést fogalmazott meg a fenntartható átmenet keresletre, tőkeallokációra, költségekre és a munkahelyekre...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái