Előfizetői tartalom

Elpattant az olaj ára, teljesen beteg, ami történik

Portfolio
Félelmetes folyamatok zajlanak az olajpiacon, a világ legfontosabb nyersanyagának árfolyama ma - piactól és terméktől függően - 15-18 százalékot emelkedett, évtizedes csúcsra repült az árfolyam. Az extrém árfolyammozgások egyrészt annak tudhatók be, hogy az amerikai képviselőház vizsgálja annak lehetőségét, hogy törvényt fogadjanak el az orosz kőolaj és egyéb energiatermékek importjának betiltásáról az ukrajnai háború miatt, de az is igaz, hogy a világ nagy olajkitermelőinek nincs érdemi puffere, hogy kitermelésük növelésével stabilizálják az olajárat, ráadásul az ukrajnai háború sem a megnyugvás felé halad, de az árfolyamemelkedésben a líbiai ellátási zavarok és az iráni nukleáris tárgyalások várható előrehaladásának késedelme is szerepet játszik.

2022. március 07. 08:09 Meddig tarthat a káosz az olajpiacon? Megszólaltak az elemzők Az elmúlt hetekben egyre meredekebben emelkedett az olaj ára, az emelkedés ma begyorsult...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái