FONTOS Gulyás Gergely: a kormány bepereli a Spar-t, azt is megtudtuk, miért
 
Előfizetői tartalom

Elpattant az olaj ára, teljesen beteg, ami történik

Portfolio
Félelmetes folyamatok zajlanak az olajpiacon, a világ legfontosabb nyersanyagának árfolyama ma - piactól és terméktől függően - 15-18 százalékot emelkedett, évtizedes csúcsra repült az árfolyam. Az extrém árfolyammozgások egyrészt annak tudhatók be, hogy az amerikai képviselőház vizsgálja annak lehetőségét, hogy törvényt fogadjanak el az orosz kőolaj és egyéb energiatermékek importjának betiltásáról az ukrajnai háború miatt, de az is igaz, hogy a világ nagy olajkitermelőinek nincs érdemi puffere, hogy kitermelésük növelésével stabilizálják az olajárat, ráadásul az ukrajnai háború sem a megnyugvás felé halad, de az árfolyamemelkedésben a líbiai ellátási zavarok és az iráni nukleáris tárgyalások várható előrehaladásának késedelme is szerepet játszik.

2022. március 07. 08:09 Megosztás Meddig tarthat a káosz az olajpiacon? Megszólaltak az elemzők Az elmúlt hetekben egyre meredekebben emelkedett az olaj ára, az emelkedés ma begyorsult, 15-18 százalék pluszba lendült a Brent és a WTI ára. Szakértők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés