Előfizetői tartalom

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Az elmúlt hetekben meredeken estek a tőzsdék az Ukrajnában zajló háború miatt, ma is zajlanak az események: sorra hagyják el a nagyvállalatok Oroszországot, a hitelminősítők is látványosan elfordultak Putyintól, az S&P nemrég rontotta le 52 orosz cég hitelminősítését. Emellett az amerikai kormányzat a friss hírek szerint döntött arról, hogy betiltják az Egyesült Államokba irányuló orosz olajimportot, mindezt az USA az európai szövetségeseinek részvétele nélkül is hajlandó volt meglépni - a hírre meredek emelkedésbe kapcsolt az olaj ára. Mindeközben a Világbank 723 millió dolláros költségvetési támogatási csomagot hagyott jóvá Ukrajna számára, a pénzt a gazdasági vészhelyzetből való kilábalás finanszírozására fordíthatja az ukrán kormány. Emellett Oroszország egyik fontos szövetségesével, Venezuelával tárgyalt ma Amerika - több elemző szerint az Egyesült Államok potenciális alternatív kőolajbeszerzési forrásként tekint az országra abban az esetben, ha Washington korlátozni akarná az Oroszországtól vásárolt olaj mennyiségét Moszkva elleni újabb büntetőintézkedésként a háború miatt. Az ázsiai tőzsdéken esést láthatunk, Európában ugyancsak mínuszban indult a kereskedés ám később jobbra fordult a hangulat, míg a magyar tőzsde az OTP remeklésének köszönhetően jelentős pluszban zárt. Folyamatos ingadozás közepette telt a mai kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, de végül mindhárom nagy index mínuszban zárt. A befektetők rossz hangulata elsősorban az ukrajnai háború következtében felmerülő geopolitikai kockázatokkal, illetve az energiahordozók árának emelkedésével magyarázható.

2022. március 08. 22:14 Megosztás Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék Folyamatos ingadozás közepette telt a mai kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, de végül mindhárom nagy index mínuszban zárt. A Dow Jones 0,56 százalékkal, az S&P 500 0,72 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés