Előfizetői tartalom

Aranyláz a tőzsdéken, rég nem látott erősödéssel zárt Amerika

Portfolio
Európában remek hangulatbank zajlott ma a kereskedés, 5 százalék körüli pluszban volt a német tőzsde - a mai mozgások mögött több indok is meghúzódhat, az általános tőkepiaci hangulatjavulást magyarázhatja, hogy a holnapi tárgyalás eredményességében reménykedhetnek a befektetők, miután az orosz külügyminisztériumi szóvivő ma azt mondta, hogy Oroszország a tárgyalásokat részesíti előnyben a konfliktus megoldására. Az ukrán haderő emellett beleegyezett az oroszok tűzszüneti ajánlatába, így 12 órára felfüggesztették a harcokat Ukrajnában. A mögöttünk álló hetekben a háború miatt meredeken estek a vezető európai részvényindexek, így akár korrekcióként is lehet értelmezni a mai jó tőkepiaci teljesítményt, a magyar tőzsde ma is komoly pluszban volt az OTP szárnyalásának köszönhetően. Amerikában is remek hangulatban telt a kereskedés.

2022. március 09. 22:10 Megosztás 650 pontos pluszban zárt a Dow, jó napja volt Amerikának A kereskedés végéig kitartott a pozitív hangulat az amerikai tőzsdéken, a befektetők örültek az orosz-ukrán átmeneti tűzszünetnek, emellett az olaj árfolyama...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés