Előfizetői tartalom

Elszálltak a magyar üzemanyagárak, pénteken újabb rekord drágulás jön

Portfolio
Egyre jobban fáj az árstop a nagykereskedőknek, akik csak 480 forintos áron adhatják az üzemanyagot a kutaknak, hiszen a nagykereskedelmi árak a héten meredeken emelkednek. A mai napon is rekordnak számító 41 és 60 forinttal drágultak nagykereskedelmi benzin- és gázolajárak, de pénteken még ennél is nagyobb áremelkedés jön. Ezzel egyre inkább az a forgatókönyv erősödik, hogy a rohamléptekben növekekvő veszteségek miatt a nagykereskedők nem akarnak értékesíteni a kutaknak, ami ellátási problémákhoz vezethet.

A Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke, Egri Gábor korábban arról beszélt, a következő hónapokban könnyen ellátási hiány alakulhat ki a magyar benzinkutakon. Az előrejelzés azon alapult, hogy a kormány a nagykereskedelmi árakat is 480 forintban maximalizálta, a kiskereskedőkről a nagykereskedőkre is kiterjesztve a terheket. Eközben a nagykereskedelmi árak rekord...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés