Előfizetői tartalom

Esés az európai tőzsdéken, nem kímélték a magyar piacot sem

Portfolio
Elromlott a hangulat csütörtökön az európai részvénypiacokon, a tegnapi szárnyalás után ma eséssel indult a kereskedés a nyugat-európai tőzsdéken és a nap folyamán egyre lejjebb kerültek az irányadó indexek. Bár a BUX reggel még jól tartotta magát, a déli órákra a magyar részvénypiacon is komoly mínuszok alakultak ki, és végül 2 százalék feletti csökkenéssel zárta a napot a hazai index, elsősorban a Mol és az OTP esése következtében. A háborúval kapcsolatos hírek sem segítettek ma, sor került az orosz és az ukrán külügyminiszter tárgyalására Törökországban, ami sikertelenül végződött. Közben az inflációs aggodalmak nem enyhülnek, a ma közzétett adat szerint az amerikai infláció 40 éves csúcsra emelkedett, az EKB pedig brutális inflációs várakozást közölt a kamatdöntés után.

2022. március 10. 17:15 Megosztás Két százalék feletti eséssel zárt a BUX Az európai tőzsdékkel együtt esett ma a BUX, ami főként a Mol és az OTP gyengélkedésének volt betudható. Tovább a cikkhez ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés