Előfizetői tartalom

Szerbiában épít takarmánykeverő üzemet a magyar mezőgazdasági nagyvállalat

Portfolio
Az UBM Csoport régiós piaci pozíciójának erősítése érdekében takarmánykeverő üzemet épít a szerbiai Opstina Šid - Adaševci ipari parkban. A 24,4 millió eurós zöldmezős beruházást a magyar 6,3, míg a szerb kormány többek között 2,5 millió euróval támogatja. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett UBM Holding a balkáni térség 5 országában végez kereskedelmi tevékenységet, a szerb üzemmel a vállalat regionális gyártókapacitása eléri majd az 1,1 millió tonnát – áll a cég közleményében.

Az Opstina Šid – Adaševci ipari park 20 hektáros területén megvalósuló zöldmezős beruházás teljes költségvetése 24,42 millió euró, melyhez a magyar kormány 2,3 milliárd forint (6,3 millió euró), míg a szerb kormány (RAS) 2,5 millió euró támogatást biztosít, míg a fennmaradó részt a társaság saját forrásból fedezi. Az UBM Csoport a balkáni régió 5 országában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés