Előfizetői tartalom

Lefordultak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Ezen a héten komoly volatilitás mellett ment a kereskedés a tőzsdéken, ugyan a hét közepén láttunk egy jelentősebb visszapattanást, tegnapra azonban alábbhagyott a lendület. A háborúval kapcsolatos hírek mellett újra előtérbe kerültek az inflációs aggodalmak is, miután az Egyesült Államokban 40 éves csúcsra emelkedett infláció, és az EKB is nagyon erős inflációs várakozást közölt a tegnapi kamatdöntés után. Ezt követően ma újabb fordulat jött, és az európai tőzsdéken ma megint jó hangulat uralkodott, miután Putyin pénteken azt mondta, hogy előrelépés és pozitív változások történtek a Moszkva és Ukrajna közötti tárgyalásokban, ami azonnal feldobta a befektetői hangulatot. Közben Amerikában elromlott a hangulat, a kezdeti emelkedés gyorsan alábbhagyott, majd a kereskedés végéhez közeledve mínuszba fordultak az indexek.

2022. március 11. 22:08 Ötödik hete esnek az amerikai tőzsdék Sorozatban az ötödik héten esnek az irányadó amerikai indexek, a pénteki kereskedést a Dow végül 0,7 százalékos, az S&P 500 1,3 százalékos, a Nasdaq 2,2 százalékos eséssel zárta. ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái