Előfizetői tartalom

Lépett a Fed, visszatért a jó hangulat a tőzsdéken

Portfolio
Európában az ukrán hírekre figyelnek továbbra is a befektetők, a legfrissebb örömteli fejlemények szerint 15 pontból álló békeszerződéssel vetnének véget a háborúnak az érintett országok - a szerződéstervezet már készül, pontos tartalmáról tárgyalnak a felek. Elsősorban ennek köszönhetően remek ma a hangulat a világ tőzsdéin, a német és a francia börze is 4 százalék körül pluszban van, a magyar tőzsde elsősorban az OTP remeklésének köszönhetően szintén jól teljesít. Ma a háború mellett az amerikai Fed kamatdöntésére is érdemes lesz odafigyelni, ami után Jerome Powell elnök tart majd sajtótájékoztatót. A háború előtt arról szóltak a várakozások, hogy az amerikai jegybank akár 50 bázisponttal is emelheti a kamatot, mostanra 25 bázispontra mérséklődtek ezek a várakozások. Mint kiderült, a Fed a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal emelte a kamatot, a hírre a kereskedési nap folyamán látott emelkedés jelentős része elolvadt, ám a döntést követő sajtótájékoztató láthatólag megnyugtatta a befektetőket.

2022. március 16. 21:00 Megosztás Megnyugodtak a befektetők A Fed 25 bázispontos kamatemelésére először romlott a hangulat az amerikai börzéken, ám az ezt követő sajtótájékoztatón elhangzottak nyugtatólag hatottak a befektetőkre. Így a kereskedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés