Előfizetői tartalom

Szárnyal az olaj, emelkednek az amerikai tőzsdék

Portfolio
Továbbra is jelentős kockázatok leselkednek a tőkepiacokra, az amerikai jegybank kamatemelési ciklusba kezdett, a kínai gazdaság a Covid terjedése miatt akár jelentősen lassulhat, ráadásul továbbra is folynak a harcok Ukrajnában, de a befektetők annak örülnek, hogy valamelyest tisztult a kép mindegyik fontos területen, az ukrajnai helyzettel kapcsolatban pedig annak lehet örülni, hogy van remény a békére. Szerdán jelentős emelkedés volt az amerikai tőzsdéken, az európai részvénypiacokon pedig még annál is jobb volt a hangulat, ma reggel ez átragadt az ázsiai tőzsdékre is. Közben a magyar tőzsdén is folytatódik az emelkedés, az OTP vezetésével, amelynek az árfolyama újra 13 ezer forint felett állt. Erős volt csütörtökön a régiós részvénypiac, a lengyel tőzsde 3, a magyar 1 százalékot emelkedett miközben a nyugat-európai tőzsdéken mérsékelt esés rajzolódott ki. Az amerikai tőzsdék bizonytalan kezdést követően napon belüli csúcson zártak.

2022. március 17. 21:25 Megosztás Minden jó, ha a vége jó Emelkedő trend után, napon belüli csúcson, illetve annak közvetlen közelében zárták a csütörtöki kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. A Dow és az S&P 500 1,23%-os, a Nasdaq...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés