Előfizetői tartalom

Félnek a magyarok a zöld átmenettől, az éghajlatváltozástól viszont még jobban

Portfolio
A magyarok véleménye megoszlik a zöld átállás gazdasági kimenetelével kapcsolatban, 52% gondolja úgy, hogy az éghajlatváltozás kezelésére irányuló politikák nyomán több munkahely fog megszűnni, mint amennyi új jön létre és szintén 52% szerint az éghajlat-politikai intézkedések rontani fogják életminőségét. A válaszadók mintegy 62% viszont arra számít, hogy 2050-re komoly éghajlatváltozási problémákkal kell szembenéznünk - derül ki az Európai Beruházási Bank (EBB) 2021 szeptemberében elvégzett 2021–2022. évi éghajlati felmérésének ma közzétett összesítéséből.

A kérdésekre adott válaszok alapján úgy tűnik, hogy a magyarok fele-fele, de inkább többsége, negatívan gondolkozik a zöld átállásról, legalábbis, ami az ezzel járó negatív következményeket illeti. Tartanak a vásárlóerejük csökkenésétől, a gazdaság lassulásától és az életminőség rosszabbodásától. Rövidebb időtávon a klímaátmenetnek van többletköltsége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés