Előfizetői tartalom

Feltámadt a mémrészvények ősanyja, durva rali indult

Portfolio
Ryan Cohen, a GameStop elnöke kedden újabb 100 000 darabot vásárolt a videojáték kiskereskedő papírjaiból, így tulajdonrésze 11,9 százalékra emelkedett, miközben az aktivista befektető megpróbálja a vállalatot az e-kereskedelem felé terelni. A bejelentést kedvezően fogadták a befektetők, a GameStop árfolyama nagyot ugrott, és ma is jelentős pluszban nyithat.

A mém részvény árfolyama kedden a zárás utáni kereskedésben mintegy 20 százalékot ugrott, miután a rendes kereskedés során 30 százalékos ralit produkált. A mai nyitást a papír 11,2 százalékos pluszban várja. Cohen a részvényeket befektetési cégén, az RC Ventures-en keresztül vásárolta meg, így most összesen 9,1 millió GameStop részvényt birtokol. Cohen társalapítója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés