Előfizetői tartalom

Elszabadultak az orosz részvények, miután egy hónap után kinyitott a tőzsde

Portfolio
Majdnem egy teljes hónapig leállították a kereskedést az orosz tőzsdén a háború kirobbanása, illetve a nyugati szankciók miatt, azonban a Szovjetunió bukása óta látott leghosszabb leállása után ma részlegesen újranyitott a moszkvai piac. Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, heves mozgások láthatók a piacon, jellemzően pozitív irányba. Ennek egyrészt az az oka, hogy a külföldi befektetők nem adhatnak el részvényeket, másrészt az orosz állami vásárlások is felfelé hajthatják az árfolyamokat.

Újranyitott a tőzsde Az orosz központi bank szerdai bejelentését követően a moszkvai tőzsde helyi idő szerint 10 és 14 óra között újraindította a kereskedést 33 orosz részvénnyel (A MOEX indexben szereplő 50-ből), köztük olyanokkal, mint a Gazprom és a Sberbank. A részvények shortolása azonban tilos, és a külföldi befektetők április 1-ig nem adhatnak el részvényeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés