Előfizetői tartalom

Jön a Magyar Telekom nagy napja - Nagy a tétje a közgyűlésnek

A Magyar Telekomnak hosszú idő után újra van osztalékpolitikája, de ezzel nem mindenki boldog. A vállalat egyik legnagyobb kisrészvényese, a HOLD Alapkezelő szerint a helyzet dühítő, mert valójában egy olyan javaslatot tett a Magyar Telekom az osztalékpolitikára, ami első felületes ránézésre olyan, mintha megfelelt volna a kérésüknek, de a Telekom menedzsmentje pont a lényeget nem hallotta meg. Az új osztalékpolitika ahhoz vezet, hogy a társaság várhatóan az elmúlt évtized legalacsonyabb eladósodottságát fogja elérni a következő években, mondta el a Portfolio-nak Móricz Dániel, az alapkezelő befektetési igazgatója és Cser Tamás, az alapkezelő vezető részvényportfólió-kezelője.

Kezdjük időrendi sorrendben. A gyorsjelentés publikálásával párhuzamosan – vélhetően a leveletekre reagálva - a Magyar Telekom közzétett egy új osztalékpolitikát. Mit gondoltok erről? A Magyar Telekom menedzsmentje egy olyan 3 éves politikát dolgozott ki, ahol annyit mondanak, hogy az eredményre vetítve egy 60-80%-os fizetési sávban fogják tartani az osztalékpolitikát. Mindez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés