Előfizetői tartalom

Nem fizetne osztalékot a Rába, de egy részvényes szerint kellene

Portfolio
A Rába április 13-án tartja éves rendes közgyűlését, melyhez kapcsolódóan közzétették a vonatkozó határozati javaslatokat és napirendi pontokat. A cég a tavalyihoz hasonlóan idén sem tervez osztalékfizetést, az egyik részvényes azonban javaslatot tett, hogy a tavalyi ingatlanértékes után teljesítsen kifizetést a cég, valamint saját részvények visszavásárlását is szorgalmazta.

A szokásos napirendi pontok között az osztalékról is szó esik a határozati javaslatok között, mely alapján (a tavalyi évhez hasonlóan) az igazgatóság osztalék kifizetését nem javasolja a közgyűlés elé terjeszteni (az átfogó eredmény 1,3 milliárd forint volt 2021-ben), helyette a cég tavalyi eredményének eredménytartalékba helyezését javasolja az igazgatóság. Ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés