Előfizetői tartalom

Pánikvásárlások, üzemanyag-turizmus, ellátási problémák? Mi folyik a hazai benzinkutakon?

Alaposan megugrott a forgalom március elején a hazai benzinkutakon, voltak olyan napok, amikor az átlagos forgalom háromszorosát regisztrálták, aminek az oka részben az üzemanyag-turizmus, részben a pánikvásárlás és a nemzetközi tranzitforgalom megjelenése volt, de a nagykereskedelmi vásárlók is a kutakra mentek tankolni. A Mol nem tagadja, hogy kezdetben voltak logisztikai problémák, ezek abból adódtak, hogy nagyon gyorsan egy pillanatra koncentrálódott a forgalom, ráadásul jelenleg a Mol az egyetlen, aki a nagykereskedelmi kötelezettségét teljesíti. Az elmúlt 15 napban kimagasló szerződésszámot produkált a Mol, 50 fölötti az új szerződések száma. Május 31-ig köt szerződéseket a vállalat, úgynevezett egyszerűsített kiszolgálási szerződéseket, tehát nem arról van szó, hogy a Mol visszaélne az erőfölényével és magához láncolja ezeket a vevőket, hangzott el a Mol által szervezett beszélgetésen, ahol Hazuga Károly, nagykereskedelmi értékesítési igazgató és Orosz András, a Mol kiskereskedelmi üzletágának vezetője beszélt a hazai üzemanyagpiacon kialakult helyzetről.

Nagykereskedelem Jelentősen megnövekedett forgalommal találkozott a Mol márciusban a töltőállomásokon, miközben Magyarországon átlagosan a nagykereskedelmi piacon a volumen 480-490 millió liter benzin és gázolaj, ehhez képest a Mol várakozása 540-550 millió liter márciusban, vagyis nagyjából 15 százalékos a keresletnövekedés a magyarországi nagykereskedelmi piacon. Ez részben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés