FONTOS Jaksity György: A pénz romlott természete
 
Előfizetői tartalom

Felfüggesztette új oroszországi projektjeit egy kínai állami energetikai vállalat

Portfolio
A kínai állami energetikai vállalat, a Sinopec Group felfüggesztette a tárgyalásokat egy jelentős orosz petrolkémiai beruházásról, valamint egy közös vállalatról, ami orosz földgázt értékesített volna – írja a Reuters meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A hírügynökség információi szerint egy potenciálisan félmilliárd dolláros beruházásról van szó.

A terv az volt, hogy a legnagyobb orosz petrolkémiai vállalattal, a Sziburral egy új közös projektet indít a Sinopec, hasonlóan a 10 milliárd dolláros kelet-szibériai Amur gázipari komplexumhoz, amely 40 százalékban a Sinopec és 60 százalékban a Szibur tulajdonában van és 2024-ben kezdi meg működését. A tárgyalásokat akkor függesztették fel, amikor a vállalat részvényese...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés